20-10-2015
Dia mundial osteoporosi
L'osteoporosi és un problema de salut que malauradament veurem cada cop més els propers anys, sobretot considerant la mala premsa que darrerament estan tenint la llet i els làctics, important font de calci. És especialment preocupant la baixa ingesta de calci en nens i joves, considerant que el pic màxim de massa òssia depèn de la ingesta de calci durant els primers 18-21 anys de vida. Posteriorment el nostre cos continua necessitant de 800 a 1200mg de calci al dia, i encara més durant l'embaràs i la lactància.

Per tal d'absorvir correctament aquest calci, cal una adequada exposició solar per a la síntesi de vitamina D, que es fa difícil en el nostre entorn, especialment durant els mesos d'hivern, passant massa hores dins de casa o de la feina. En un futur proper serà habitual la suplementació de vitamina D a totes les edats, tal com ja es recomana en nens menors d'un any.

A més del calci, en la correcta mineralització i estructuració òssia, intervenen altres factors, com el magnesi i la síntesi de col·làgena. L'activitat física regular també serà clau per tal d'enfortir els músculs i protegir els nostres ossos. Per contra, dietes hiperproteiques que són acidificants, i el consum regular de begudes carbòniques, principalment les begudes de cola pel seu contingut en àcid fosfòric, contribuiran a la progressiva desmineralització òssia.

Atenció a les dones que fa temps que no preneu làctics, que us amagueu del sol, no feu esport i consumiu de forma habitual refrigeris de cola, perquè esteu hipotecant la salut dels vostres ossos.

El test genètic predictiu OSTEOGEN permet conéixer el risc de patir osteroporosi, partint de l'anàlisi de la síntesi de col·làgena, el vostre metabolisme hormonal, la possible intolerància a la lactosa, i la necessitat de suplementació amb vitamina D.
Fem servir cookies per millorar l'experiència d'usuari. Si contiues navegant, estàs permetent-ne el seu ús. Més informació